سیاست بایدن در قبال ایران چگونه خواهد بود؟-راهبرد معاصر
سپاه پاسداران بیانیه صادر کرد: جزئیات برگزاری مراسم‌های بزرگداشت شهید سردار نیلفروشان واکنش متفاوت زیباکلام به ترور یحیی السنوار توسط اسرائیل: چقدر می‌گفتند زیر تونل‌ها پنهان شده است محسن رضایی: ایران به دنبال جنگ نیست عضو کمیسیون آموزش مجلس: تعداد بازماندگان از تحصیل به‌دلیل فقر نگران‌کننده است پاسخ یوسف پزشکیان به اظهاراتی که رسایی به رئیس‌جمهور نسبت داد فرمانده نیروی دریایی ارتش به المیادین: واکنش ما شدید و شوکه کننده خواهد بود رهبر انقلاب: تکریم سرکار خانم مصطفوی کاری شایسته است | ایشان با استقامتی که از فرزندِ امام خمینی انتظار می‌رود پایبندی خود را به خط امام نشان دادند؛ یک نمونه آن تشکیل انجمن دفاع از فلسطین است فاطمه مهاجرانی: اولویت دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۴ توجه به اقشار کم‌درآمد است پزشکیان: قرار نیست به هر قیمتی به سمت توسعه حرکت کنیم شهید نیلفروشان در خانه ابدی خود آرام گرفت + فیلم مراسم تشییع شهید نیلفروشان | بدرقه فرزند ایران در آغوش مردم نصف جهان؛ راه شهدا ادامه دارد قالیباف خطاب به اهل سنت: شما جان و برادر ما هستید | خدا نگذرد از کسانیکه می‌خواهند تخم تفرقه بریزند فرمانده سپاه به اسرائیل: به هر نقطه‌ای تجاوز کنید به همان نقطه از شما حملۀ دردناکی خواهد شد؛ با دقت تصمیم بگیرید یک تکاور ایرانی در درگیری مسلحانه به شهادت رسید + جزئیات ۲ انتصاب جدید در دولت چهاردهم

سیاست بایدن در قبال ایران چگونه خواهد بود؟

یک تحلیلگر مسائل بین الملل مطرح کرد: میان بایدن و ترامپ تفاوت های فاحشی وجود دارد. اما اینکه فکر کنیم با روی کار آمدن بایدن درهای بهشت روی ما باز می شوند یا با انتخاب مجدد ترامپ درهای جهنم گشوده خواهند شد، چنین نیست.
تاریخ انتشار: ۲۳:۱۴ - ۰۹ آبان ۱۳۹۹ - 2020 October 30
کد خبر: ۶۴۹۳۱

به گزارش راهبرد معاصر؛  با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، تحلیل های گوناگونی از تفاوت رویکرد بایدن و ترامپ در قبال ایران ارائه شده است. گروهی بر این باورند که تفاوت چندانی میان ترامپ و رقیب انتخاباتی اش وجود ندارد و شماری دیگر بر تفاوت های فاحشی تاکید دارند که مرزبندی های ترامپ و بایدن را پررنگ تر از همیشه می کند.

 

در همین رابطه، یک تحلیلگر مسائل بین الملل معتقد است که میان بایدن و ترامپ تفاوت های فاحشی وجود دارد، اما اینکه فکر کنیم با روی کار آمدن بایدن درهای بهشت روی ما باز می شوند یا با انتخاب مجدد ترامپ درهای جهنم گشوده خواهند شد، چنین نیست.

 

احمد شیرزاد در گفت و گویی، تاکید کرد: روی کار آمدن احتمالی بایدن با انتخاب مجدد ترامپ متفاوت است. اگر بایدن انتخاب شود به طور حتم سیاست آمریکا تغییر خواهد کرد. آنقدر تضاد میان روش های آقای ترامپ و بایدن وجود دارد که «ابلهانه» است اگر کسی فکر کند دعوای این دو «زرگری» است.

 

وی افزود: متأسفانه از گذشته تاکنون در برخی کسانی که قصد موشکافی جزئیات را ندارند، یک نوع تنبلی در تحلیل وجود دارد. هرچند در این مورد خاص، تفاوت ها جزئی نبوده و بسیار مشهود و بارز هستند. به کار بردن این عبارت که «سگ زرد برادر شغال است»، زیبنده یک تحلیلگر نیست و بیشتر از اینکه تحلیل باشد، گریز از تحلیل است. بکاربردن این عبارت یعنی «من نمی خواهم در زمینه سیاست خارجی با تدبیر نظر دهم.»

 

شیرزاد ادامه داد: میان بایدن و ترامپ تفاوت های فاحشی وجود دارد. اما اینکه فکر کنیم با روی کار آمدن بایدن درهای بهشت روی ما باز می شوند یا با انتخاب مجدد ترامپ درهای جهنم گشوده خواهند شد، چنین نیست. اگر کسی بگوید آمدن بایدن به نفع ایران است و روی کارآمدن مجدد ترامپ به ضرر ایران، او نیز از «تحلیل واقعی» طفره رفته است.

 

او گفت: اگر آقای بایدن روی کار بیاید، قطعا به برجام بازمی گردد اما این بدان معنا نیست که ما در دوره ریاست جمهوری او هیچ مشکلی نخواهیم داشت. به طور حتم در دوره بایدن نیز ما در بحث های مربوط به سیاست منطقه ای، توسعه موشکی و تسلیحاتی با آمریکا مشکل خواهیم داشت و باید بتوانیم خود را برای رویارویی در این قبیل مشکلات هم آماده کنیم.

 

این تحلیلگر حوزه بین الملل گفت: ممکن است با بازگشت آمریکا به برجام، تحریم های اعمال شده این کشور علیه ایران لغو شوند. ولی اگر آمریکایی ها بتوانند با یک سیاست تازه اجماع جدیدی با سایر کشورها به وجود آورند، چه بسا به سراغ قطعنامه های دیگر روند.

 

وی افزود: البته شاید ما بتوانیم از فرصت به وجود آمده استفاده کنیم و مقداری از مشکلات ناشی از فشار تحریم ها بکاهیم. اما در حال حاضر نمی توان تا اعلام نتیجه انتخابات آمریکا تصمیمی تازه گرفت. باید تا روشن شدن تکلیف انتخابات آمریکا، روی منافع اصولی خود برنامه ریزی و پافشاری کنیم.
ادعای ترامپ در مورد مذاکره با ایران پس از انتخابات چقدر جدی است؟

وی در واکنش به این گفته ترامپ که «چنانچه مجدد انتخاب شود، اولین تماسی که با او گرفته خواهد شد از تهران خواهد بود»، گفت: اینکه او چنین حرف هایی می زند، بدون شک کاربردی تبلیغاتی دارد و تنها طرفداران متعصب ترامپ را راضی می کند. وگرنه هیچ علامت پررنگی برای صحت چنین ادعایی وجود ندارد.

 

شیرزاد گفت: اگر به فرض، ایران هم قصد مذاکره با آقای ترامپ در دور دوم او داشته باشد، مسلم است که در این شرایط کسی چنین قول و وعده ای به رئیس جمهور آمریکا نمی دهد. بنابراین پیداست که مطرح کردن چنین حرف هایی، توهمات آقای ترامپ است. او با مطرح کردن این حرف ها تلاش می کند رای بیاورد.

 

وی گفت: رویکرد ایران پس از روی کار آمدن مجدد ترامپ، به این بازمی گردد که آیا آمریکا می خواهد همان روش های خصمانه گذشته را که نمونه بارزش ترور شهید سلیمانی بود، ادامه دهد یا خیر. باید دید آیا بازهم آمریکا سیاست های خود را منطبق با سیاست های منطقه ای اسرائیل و عربستان قرار خواهد داد یا در این رویه تجدیدنظر می کند.

 

این تحلیلگر مسائل بین الملل در پایان گفت: اگر آقای ترامپ همچون گذشته سیاست تحقیر و توهین به ملت ایران را در پیش گیرد، هیچ دولتمرد ایرانی با او مذاکره نخواهد کرد. شرط اول هر مذاکره ای این است که احترام ملت ایران دست کم در سطح تبلیغات به رسمیت شناخته و شأن ملت ایران رعایت شود.

 

 جماران

کلمات کلیدی: آمریکا بایدن
مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار